logo

Werkgroep

Dorpswandelingen


Leer Someren beter kennen

Een wandeling o.l.v. een gids door het centrum van Someren-Dorp, die langs het heden en verleden van lokaties en gebouwen voert, brengt de geschiedenis van Someren tot leven en laat u tevens in vogelvlucht meegenieten van het cultureel-historisch erfgoed. Het vertrekpunt van deze wandeling is vanaf het VVV kantoor, nabij het Wilhelminaplein. De dorpswandeling zal een hoog "och ja" en "tis nog zeund" gehalte hebben.

Wist u dat b.v. de spreuk "Vermetel noch bevreesd", in de steen boven de zij-ingang van het gemeentehuis staat voor "Van Zummere en nie baang", een spreuk met een interessante geschiedenis? De gids zal u tijdens de wandeling nog meer interessante wetenswaardigheden vertellen en waar nodig vragen beantwoorden.

We zijn gestart met 6 dorpsgidsen. De eerste wandeling was op 6 januari 2010 met een groep van 6 personen (Fam. de Lau). In totaal hebben we t/m juli 2022 230 wandelingen gedaan en daaraan is aan 3669 personen informatie gegeven over ons dorp.

Liefhebbers kunnen nog steeds een beroep doen op onze dorpsgidsen. 
 

Heemhuis, Molenstraat 10, 5711 EW, Someren
Open voor bezoekers op dinsdagochtend van 9 tot 12 uur en op donderdagavond van 19 tot 21 uur (0493) 472 423 hkkdevonder@xs4all.nl


Archeologiehuis, Molenstraat 14, 5711 EW Someren
Open na afspraak, bel hiervoor Jacques van Ooijen op 06-36 14 12 02 of mail gewoonjacques@gmail.com


Deze website maakt geen gebruik van cookies

ADM

XSSMMDLGXL