logo

Werkgroep

Film


Onze filmwerkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste mensen, die zich bezig houden met het archiveren van oud film materiaal. Dit filmmateriaal wordt meestal aangeleverd op super 8, High 8 films of op videobanden of dvd’s. Een van onze mensen is zeer bedreven in het digitaliseren van dit soort films. Verder maken we zelf documentaires over allerlei interessante zaken, die belangrijk zijn om te bewaren. Dit kan variëren tussen hobby’s of verzamelingen van personen, tot toneeluitvoeringen, carnavalsavonden, optochten etc. etc. Ook interviewen we personen, waarvan we het interessant vinden om hun verhalen op video te bewaren voor het nageslacht. Verhalen over de oorlog, hun bedrijf, hun hobby.

Daarnaast zorgen we elk jaar voor een filmavond, waar we een greep uit het bovengenoemde vertonen. Dit om en om in de gemeente Asten en in de gemeente Someren. Lijkt U dit interessant en heeft U affiniteit met filmen en heemkunde en heeft U zin om onze werkgroep te versterken, aarzel dan niet om ons te contacteren via de secretaris van Heemkundekring De Vonder Asten-Someren.

We blijven dringend op zoek naar materiaal. Dus heeft u nog oude 8 mm filmpjes of videobanden liggen of kent U iemand die dat heeft, neem dan contact op met de secretaris van de heemkundekring. Wij zorgen ervoor dat deze films, mits bruikbaar voor vertoning, gedigitaliseerd worden waarna u het aangeleverde materiaal weer terug krijgt, samen met de gedigitaliseerde versie.

Ook ideeën voor een nog te maken film zijn van harte welkom. 

Heemhuis, Molenstraat 10, 5711 EW, Someren
Open voor bezoekers op dinsdagochtend van 9 tot 12 uur en op donderdagavond van 19 tot 21 uur (0493) 472 423 hkkdevonder@xs4all.nl


Archeologiehuis, Molenstraat 14, 5711 EW Someren
Open na afspraak, bel hiervoor Jacques van Ooijen op 06-36 14 12 02 of mail gewoonjacques@gmail.com


Deze website maakt geen gebruik van cookies

ADM

XSSMMDLGXL