logo

Werkgroep

Bidprentjes


Online staat onze collectie bidprentjes.

Hoe is het begonnen?

Het is 2001

Dré Remery ruimt op en geeft een paar duizend bidprentjes aan De Vonder. Vader Looijmans kwam veel op begrafenissen: twaalfhonderd erbij.
Jan Looijmans, Wim Deenen en Piet van der Linden gaan bidprentjes sparen. Handig voor stamboomonderzoek. Jan gaat ze intypen op de computer, doet hij niet graag... Stamboomonderzoek zijn we toen niet gaan doen, registreren wel.

Het is 2004

Hen van Seccelen verschijnt en hij typt wel graag en kan het ook goed. Taakverdeling: Jan ontvangt, sorteert en bergt op, Hen typt.

Het is 2010

Theo Knoops komt in het heemhuis om zich met de computers daar te bemoeien. Dat is op verzoek van secretaris Jacques Knapen. (Er is een probleem met de bezorglijsten van het blad De Vonder.) Daar ziet hij Hen voor het eerst en hij stelt vragen... Hij gebruikt Access, werkt lastig. Over naar Microsoft Office: Excel, dat is beter, tot prentje nummer 64 000. Excel kan niet verder dan 64 000, Calc van LibreOffice kan dat wel. Dus over naar Libre Office: Calc en dat werkt goed. Bidprentjes voortaan online.

Het is 2011

Nederlands Bidprentjesarchief is mooi op de website, hoe doen ze dat? De Vonder gaat op studiebezoek naar Helmond. Daar leren we de kunst van het goed online plaatsen van bidprentjes: https://bidprentjesarchief.nl/ Dat werkt met een database.

Het is 2012

Overstap van Calc naar php/MySql = database. Voortaan kunnen er scans van de bidprentjes bij.

En zo is het nu nog steeds.

Heemhuis, Molenstraat 10, 5711 EW, Someren
Open voor bezoekers op dinsdagochtend van 9 tot 12 uur en op donderdagavond van 19 tot 21 uur (0493) 472 423 hkkdevonder@xs4all.nl


Archeologiehuis, Molenstraat 14, 5711 EW Someren
Open na afspraak, bel hiervoor Jacques van Ooijen op 06-36 14 12 02 of mail gewoonjacques@gmail.com


Deze website maakt geen gebruik van cookies

ADM

XSSMMDLGXL