logo

Dorpswandelingen

Leer Someren beter kennen

Een wandeling o.l.v. een gids door het centrum van Someren-Dorp, die langs het heden en verleden van lokaties en gebouwen voert, brengt de geschiedenis van Someren tot leven en laat u tevens in vogelvlucht meegenieten van het cultureel-historisch erfgoed. Het vertrekpunt van deze wandeling is vanaf het VVV kantoor, nabij het Wilhelminaplein. De dorpswandeling zal een hoog "och ja" en "tis nog zeund" gehalte hebben.

Wist u dat b.v. de spreuk "Vermetel noch bevreesd", in de steen boven de zij-ingang van het gemeentehuis staat voor "Van Zummere en nie baang", een spreuk met een interessante geschiedenis? De gids zal u tijdens de wandeling nog meer interessante wetenswaardigheden vertellen en waar nodig vragen beantwoorden.

Dorpsgids Jan van Eijk
Jan van Eijk
Dorpsgids Peter de Groot
Peter de Groot
Dorpsgids Ad van Seggelen
Ad van Seggelen
Dorpsgids Peter van der Vorst
Peter van der Vorst

Nog wat info over de wandelingen

Vanaf 2010 worden er dorpswandelingen gehouden en t/m juli 2022 zijn de gidsen 235x actief geweest. In totaal hebben 3665 personen deze wandelingen meegemaakt. De gemiddelde groepsgrootte was 16 personen (maximum is 20 per wandeling). De duur van de wandeling is ca. 2 ½ uur (exclusief eventuele koffiepauze).

Enige opmerkingen van deelnemers.

  • "Het was een bijzondere ervaring om eens met het oude Someren kennis te maken. Mijn collega's hebben, ondanks dat ze niet uit Someren kwamen, genoten van deze wandeling."
  • "Erg interessant om op een leuke manier wat meer over ons eigen dorp te leren Enthousiaste gids, die met de nodige humor de geschiedenisverhalen wist te vertellen."
  • "Als de gids iets vertelde, en er werd in de groep iets opgemerkt/gevraagd, reageerde de gids er direct op. Er werd op een gezellige manier iets verteld."
Wilhelminaplein VVV
Wilhelminaplein oorlogsmonument
Wilhelminaplein

Heemhuis, Molenstraat 10, 5711 EW, Someren
Open voor bezoekers op dinsdagochtend van 9 tot 12 uur en op donderdagavond van 19 tot 21 uur (0493) 472 423 hkkdevonder@xs4all.nl


Archeologiehuis, Molenstraat 14, 5711 EW Someren
Open na afspraak, bel hiervoor Jacques van Ooijen op 06-36 14 12 02 of mail gewoonjacques@gmail.com


Deze website maakt geen gebruik van cookies

ADM

XSSMMDLGXL